Jeg er sundhedspsykolog, cand.psych, autoriseret af socialministeriet – og har været det i mange år. (Se mere om min uddannelse og mit arbejde her og helt forneden paa denne side.)
Derudover er jeg også blevet klassisk homøopat.
Frustrationen over de mange kronisk syge mennesker, som jeg arbejder med som sundhedspsykolog: at de ikke blevet bedre efter en lang og smertefuld vandring igennem sundhedssystemet – denne frustration fik mig til at huske på homøopatien, som jeg kender fra mit fødeland Tyskland.
Jeg tog uddannelsen som klassisk homøopat, hvilket blandt mange andre spændende ting betød, at jeg lærte en god metode til at forstå patientens sygehistorie, især samspillet mellem fysiske og psykiske symptomer.
Derudover lærte jeg om kroppens sammensætning på alle niveauer, dens funktioner og vidunderlig samarbejde og om sygdomstegn – anatomi, fysiologi og patologi. Jeg lærte det, som alle mine kollegaer i “Dansk Selskab for Klassisk Homøopati” på sygeplejerske niveau.
Det var nyttigt viden jeg fik under min uddannelse som klassisk homøopat, viden som jeg kunne have haft nytte af igennem mange år som sundhedspsykolog.
Men det mest fascinerende er homøopatien.
Den har hjulpet mig til at komme af med ”min” astma som 45-årig, en sygdom, jeg har haft siden barndommen. Jeg har også haft år med kronisk smerte og andre skavanker, så jeg ved selv hvordan det er at være kronisk syg. Det er jeg heldigvis ikke mere.
Undervejs har jeg lært meget som jeg nu kan give videre til mine patienter.
For hurtigt at blive bedre, tog jeg nogle måneder til Indien efter endt uddannelse som homøopat. I Indien bliver en tredjedel af alle patienter behandlet med homøopati – af speciallæger i homøopati. Jeg tog del i deres arbejde på forskellige klinikker og hospitaler for at få den erfaring, som det her hjemme vil tage mig mange år at få. Se fotos her.
I forår 08 var jeg afsted igen, denne gang på den eneste europæiske klinik, hvor speciallæger i homøopati behandler kræftpatienter – Clinica Dr Spinedi –
Jeg har studeret i måneder for at forberede mig på denne praktiktid og er taknemlig for alt, jeg fik lov til at lære der.
Nu er jeg endnu bedre forberedt til at ledsage også meget syge mennesker og lette deres symptomer.
..og til sidst, et lille kig på min tidligere arbejdsplads i Helbredsafklarende Team i Københavns Kommune, hvor jeg har arbejdet sammen med min socialfaglig leder og lægekonsulenterne.