Homøopatisk behandling af allergi

Allergi er ikke “bare” en snue, eller nysen, eller kløe osv.

Allergi viser udover de konkrete, ofte meget generende symptomer, at kroppens immunsystem er forvirret. Den skyder løs med store kanoner på alt, der kommer indenfor kroppens grænser, selvom det ikke er noget, der truer kroppens funktion.

Normalt lærer immunsystemet igennem vores opvækst og sygdomme, hvad i omgivelserne er farlige bakterier, eller andre stoffer og immunsystemet lærer også hvilken reaktion beskytter kroppen bedst. Hvad der bidrager til at mange mennesker har allergi, ved vi ikke. Det kan være øgede belastninger igennem kunstige stoffer, det kan være mange vacciner, der gives flere samlet, så det er sværere at håndtere for det lærende immunsystem … og måske helt tredje faktorer.

 

Homøopatisk behandling for ikke-sæsonbetinget allergi starter når som helst, men man skal være tålmodig og vedholdende.

Homøopatisk behandling for høfeber skal gerne starte om efteråret, så man er godt i gang med behandlingen når høfeber sæsonen nærmer sig i det tidlige forår. Nogle gange er det nok med en behandling, og alle symptomer er forsvundet – men oftest er immunsystemets tilstand så forvirret at det tager længere tid og flere forskellige homøopatiske midler.

Læs mere om homøopatisk behandling af allergi (her)

Det værste er, at flere og flere småbørn reagerer allergisk. Det er slemt for dem og for forældrene, men det er også en god chance for – igennem homøopatisk behandling – at få forbedret det lille ny menneskets modstandskraft og dermed forebygge mange sygdomme, der ellers kan opstår.

BEHANDLINGEN

Når du har valgt homøopatisk behandling er du som regel startet på et forløb mod bedre sundhed. Homøopatien kan genfinde din egen mest sunde tilstand, som du sandsynligvis ikke har været i kontakt med i mange år.
Derfor skal du også være forberedt på en proces, der tager tid og der kræver, at du samarbejder med din behandler. Homøopaten er helt afhængig af den information du kan give angående dine symptomer. Det er denne information, der er forudsætningen for at homøopaten kan finde det naturmiddel til dig, der passer bedst på dit samlede symptombilledet, både fysisk og psykisk.
Dette naturmiddel i homøopatisk form, din egen homøopatiske medicin bidrager til at dine selvhelbredende kræfter kan arbejde optimalt igen og dermed bliver dine symptomer overflødig.
Homøopaten betragter symptomerne som kroppens råb efter de elementer, den mangler og som den bedst kan optage i homøopatisk form.