Hvor homøopati hjælper

Langsigtede problemer

Homøopatiske læger ser ofte patienter med langvarige, kroniske problemer, hvoraf mange ikke har reageret på konventionel medicin, såsom gigt, astma, migræne, kronisk træthedssyndrom, depression, eksem og irritabelt tarmsyndrom.

Homøopati er en medicinsk behandlingsform, der er designet til at behandle hele personen og kan derfor bruges i næsten enhver situation, hvor helbred er belastet.

Homøopatien kan også være meget nyttigt til behandling af mindre lidelser, fra når man har skåret sig til blå mærker eller hoste og forkølelse. En læge, der er uddannet i homøopati, vil vide, hvornår det er mest effektivt at bruge homøopatisk medicin, konventionel medicin eller en kombination af begge dele. Dette er anvendelse af et helhedssyn på sundhed og sygdom.

Foruden læger er der sygeplejersker, jordemødre, tandlæger, dyrlæger, farmaceuter, … som alle bruger homøopati i deres daglige praksis.

Undersøgelser udført af BHA (Den britiske homøopatiske forening) i samarbejde med medlemmer af Fakultet for Homøopati og offentlige homøopatiske hospitaler har identificeret de hyppigst forekommende tilstande hos homøopatiske læger og tandlæger.
Medicinske tilstande, der ofte ses er:

Allergi, angst, astma, katarr, kronisk træthedssyndrom, kronisk rhinitis, hoste, Crohns sygdom, depression, eksem, fibromyalgi, høfeber, hovedpine, irritabel tarmsyndrom, menopausale symptomer, migræne, multipel sklerose, slidgigt, premenstruelt syndrom, gigt, leddegigt , infektion i øvre luftvej, vitiligo.

Kilde: Hjemmesiden af:

Den britiske homøopatiske forening er en registreret velgørenhedsorganisation, der blev grundlagt i 1902. De vigtigste formål med velgørenheden er at fremme og udvikle studiet og praksis af homøopati og at fremme uddannelse og forskning i homøopatiens teori og praksis, forudsat at de nyttige resultater af sådan forskning skal offentliggøres.

DEPRESSION – forskning med homøopatisk behandling

Dana Ullmans e-bog, Evidence Based Homeopathic Family Medicine, viser mange gode homøopatiske forskningsartikler. Han opdaterer bogen med nye studier 2 eller 3 gange om året.

To get more information on Dana Ullman’s book, visit his website.

En undersøgelse fra bogen om depression er beskrevet nedenfor:

En randomiseret, dobbelt-dummy, dobbelt-blind og placebokontrolleret undersøgelse blev udført med 133 menopausale kvinder i en periode på seks uger. Personer fik enten ordineret et individuelt valgt homøopatisk middel (30C eller 200C), Fluoxetin (et velkendt og almindeligt ordineret antidepressivt middel) eller en placebo.
(Macías-Cortés, Llanes- González, Aguilar-Faisal, et al, 2015).
Symptomens sværhedsgrad blev vurderet af en psykolog, der ikke var forbundet med nogen måde til undersøgelsen.
Hamilton Rating Scale of Depression (HRSD) blev anvendt.

Resultat:
Denne undersøgelse fandt, at individualiseret homøopatisk behandling var lige så effektiv som Fluoxetin til behandling af deprimerede kvinder i overgangsalderen. Den individualiserede homøopatiske behandling var mere effektiv end Fluoxetine og placebo til behandling af forskellige menopausesymptomer (som bestemt af Greene Climacteric Scale). Specifikationerne for disse resultater er beskrevet nedenfor.

Personer, der fik individualiseret homøopatisk behandling (IHT), faldt i Hamilton Rating Scale of Depression (HRSD) fra 21,2 til 9,9 point (P <0,082) mod Fluoxetin-subjektgruppen, der faldt fra 25 til 14,2, mod Placebo-gruppen, der faldt fra 20,7 til 15,0 (P = 0,001).
54,5% af IHT-individerne havde en 50% eller større respons på behandlingen. 41,3% af Fluoxetin-individerne havde en 50% eller større respons på behandlingen. 11,6% af placebo-individerne havde en 50% større respons på behandlingen.

Den individualiserede homøopatiske behandling blev anset for at være beskyttende mod depression (P = 0,0001). Homøopatisk behandling viste sig at reducere Hamilton-skalaen med FIVE punkter (en tidligere metaanalyse fandt, at en 3-punkts forskel i HRSD-score blev betragtet som ”klinisk signifikant”).

Hvad angår symptomer på peri- og postmenopausale symptomer, havde den homøopatiske behandlingsgruppe bedre score end fluoxetin- og placebogrupperne. IHT-gruppen var faldet 8,65 point efter 6 uger, mens Fluoxetin havde 3,62 point højere end IHT (P = 0,005), og Placebo-gruppen havde 3,28 point højere end IHT (P = 0,03).

Sundhedsminister opfordrer Tyskland til at fortsætte med at finansiere homøopati 23/09/2019

Tysklands sundhedsminister, Jens Spahn har opfordret et regeringspanel til at fortsætte med at finansiere homeopati via landets lovbestemte sundhedsforsikringsordning. I en tale i Berlin i sidste uge sagde ministeren, at han ikke så noget formål med at tvinge de tyske sundhedsfonde til at droppe homeopati, idet han påpegede, at omkostningerne ved statsfinansierede refusioner for homøopatiske midler udgjorde 20 millioner euro sammenlignet med 40 milliarder euro til medicin som helhed.
Den aktuelle debat i Tyskland om, hvorvidt staten skal stoppe finansieringen af homøopatiske behandlinger, er delvis blevet anmodet om af en opfordring fra Frankrigs øverste sundhedsbureau om at udfase finansieringen.
.